Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΒΛΕΠΟΥΝ ...ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΛΕΠΟΥΝ .......................ΚΥΠΕΛΛΟ
Νέα νίκη των κοριτσιών στον ημιτελικό του βόλεϋ και τώρα ......το κύπελλο.
Άναψαν τις μηχανές τους για τα καλά τα κορίτσια του βόλεϋ και με τη νέα τους νίκη με 2-1 πέρασαν και το εμπόδιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου και τώρα στο βάθος .......βλέπουν το κύπελλο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΥΠΕΡΟΧΕΣ...... ΥΠΕΡΟΧΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΟΛΕΫ






















..... και πρόκριση της ομάδας βόλεϋ των κοριτσιών στην ημιτελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος εις βάρος της πανίσχυρης και περσινής πρωταθλήτριας ομάδας του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.






Με 2-0 σετ [25-16, 25-14] η ομάδα βόλεύ των κοριτσιών, με τη συμπαράσταση των συμμαθητών και συμμαθητριών του στο κλειστό Γυμναστήριου του 2ου Λυκείου, παίζοντας καταπληκτικό βόλεϋ συνέτριψε την περσινή πρωταθλήτρια και έβαλε πλώρη για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Επόμενη αντίπαλη ομάδα ,το 7ο Δημοτικό Σχολείο.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

  1. Το αναπνευστικό σύστημα αποτελείται από τα εξής όργανα:ρινική κοιλότητα, στοματική κοιλότητα, λάρυγγας, τραχεία, βρόγχοι, πνεύμονες και πνευμονικές κυψελίδες.
  2. Στις πνευμονικές κυψελίδες καταλήγει ο αέρας που εισπνέουμε. Ο αέρας αυτός είναι πλούσιος σε οξυγόνο.Ταυτόχρονα στις κυψελίδες φτάνει το αίμα που είναι πλούσιο σε διοξείδιο του άνθρακα. Στις κυψελίδες γίνεται η ανταλλαγή των αερίων αυτών. Με τον τρόπο αυτό το οξυγόνο φτάνει σε όλα τα όργανα του σώματος και το διοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται στην ατμόσφαιρα.
  3. Η καρδιά είναι το βασικότερο όργανο του κυκλοφορικού συστήματος. Αντλεί αδιάκοπα αίμα.
  4. Οι αρτηρίες είναι αιμοφόρα αγγεία μέσα από τα οποία ρέει αίμα από την καρδιά προς τα διάφορα όργανα του σώματος. Οι φλέβες είναι και αυτές αιμοφόρα αγγεία μέσα από τα οποία ρέει αίμα από τα διάφορα όργανα προς την καρδιά. Αυτή είναι μια διαφορά. Μια άλλη διαφορά είναι η εξής: οι αρτηρίες μεταφέρουν πλούσιο σε οξυγόνο αίμα ενώ οι φλέβες μεταφέρουν πλούσιο σε διοξείδιο του άνθρακα αίμα.
  5. Το αίμα αποτελείται από το πλάσμα, που είναι κυρίως νερό, από κύτταρα [ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια], από θρεπτικά συστατικά που είναι διαλυμένα καθώς και από διαλυμένες βλαβερές ουσίες που μεταφέρονται για να αποβληθούν από τον οργανισμό μας.
  6. Τα αιμοπετάλια είναι τα κύτταρα του αίματος που συμβάλλουν στην πήξη του αίματος και σταματούν τις αιμορραγίες.
  7. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι κύτταρα του αίματος που μεταφέρουν οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.
  8. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι κύτταρα του αίματος που συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού.
  9. α. Σ, β. Λ, γ.Λ, δ.Λ, ε. Λ, στ. Λ, ζ. Σ, η. Σ
  10. Μικρή κυκλοφορία είναι η κυκλοφορία του αίματος από την καρδιά προς τους πνεύμονες και αντίστροφα. Μεγάλη κυκλοφορία είναι η κυκλοφορία του αίματος από την καρδιά προς όλα τα όργανα του σώματος και αντίστροφα.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ

Νέα νίκη των κοριτσιών στο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ. Επεκράτησαν της αντίστοιχης ομάδας του 11ου Δημ. Σχολείου Λάρισας με σκο 2-0 σετ [25-8, 25-18] και προκρίθηκαν στη φάση των ημιτελικών όπου θα αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη ομάδα του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με στόχο την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ











Σπουδαία νίκη πέτυχε η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών του Σχολείου μας. Στην πρώτη αγωνιστική του σχολικού πρωταθλήματος νίκησε με 2-0 σετ [25-8, 25-18] την αντίστοιχη ομάδα του 29ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Όλα τα κορίτσια που έπαιξαν[Κατερίνα, Ελένη, Ελλήνα, Άννα, Αρετή, Κυριακή] είχαν άριστη απόδοση. Η Κατερίνα με το δυνατό σερβίς της καθάρισε το 1ο σετ, ενώ η Αλεξάνδρα με το μυαλωμένο παιχνίδι έσπρωξε την ομάδα στο 2ο σετ και στο καθοριστικό σημείο του αγώνα [16-16] να ξεφύγει στο σκορ [ 23-16] και τελικά η ομάδα να κερδίσει το σετ και το παιχνίδι.



Η Ελλήνα και η Ελένη είχαν καλές υποδοχές και βοήθησαν την ομάδα ενώ η Άννα, η Αρετή και η Κυριακή έδωσαν ανάσες όταν αντικατέστησαν τις συμπαίκτριες τους.


Πολύ καλή και η παρουσία των υπόλοιπων μαθητών στην κερκίδα του γηπέδου που με τις φωνές τους εμψύχωναν την ομάδα